marți, 22 martie 2016

Catania, un loc ce trebuie vizitat cel putin o data in viata

Să nu vă fie teamă să mergeţi în Catania, cutremurele catastrofale au fost acum o mie de ani, vulcanul Etna a erupt făcând ravagii acum cinci sute de ani.
Acum Catania e o zona îndrăgită de toată lumea, căutată pentru a admira urmele trecutului şi a savura oferta prezentului.
Este mai întâi atracţia Sudului cald, cu o vară foarte lungă, cu vânt blajin, cu o iarnă în care zăpada apare la zeci de ani o dată.

Sicilia se bucură de faimă iar primul lucru pe care îl avem în vedere la sosirea în Catania este 'u Liotru', sau Fontana dell'Elefante, simbolul oraşului. Un elefant de piatră purtând pe spate un obelisc egiptean. Legenda spune că elefantul realizat de sculptor era de gen neutru, ceea ce bărbaţii Cataniei au interpretat ca fiind un afront la virilitatea lor. Drept care autorul a adăugat o pereche de testicule elefantului.

Oamenii de ştiinţă presupun că prezenţa acestor elefanţi pitici ar putea fi originea legendei ciclopilor. 
Vizitatorii pot admira la Muzeul de Mineralogie, Paleontologie şi Vulcanologie un schelet de elefant (Elephas falconeri).
Urmele trecutului sunt vizibile la tot pasul, de la băile termale Achillea Termae, alături de un templu dionisiac, încă multe altele.
Un City Break care include data de 5 februarie îngăduie petrecerea alături de localnici a festivalului Sfintei Agatha.

Nota siciliană se poate observa în mâncăruri precum Pasta all Norma sau Arancini. Granita este un şerbet aromat specific la rândul său.
Cei care au fost în Catania nu mai prididesc să enumere atracţiile, de la amuzantele jocuri de cărţi ale localnicilor şi până la o ciudată proiecţie de filme XXX italiene,vechi. Dar mai ales pentru încântătoarea piaţă în aer liber, cu beţie de arome şi culori, cu produse naturale cum arar se pot găsi la un loc.

Când veţi ajunge în Catania, privind intersecţia străzilor principale, pe axele punctelor cardinale, vă puteţi imagina a fi şi la Adelaide, în Australia, oraş al cărui plan a fost conceput prin inspiraţie după Catania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu