joi, 14 septembrie 2017

Puncte de atractie turistica in Skiathos

Pentru ca fiecare dintre noi ne dorim sa avem parte de cel mai grozav concediu, anul acesta Aerotravel ne-a pregatit cateva oferte imbatabile last minute in Skiathos. Grecia este una dintre cele mai populare destinatii din cursul verii, pentru ca ofera conditii ideale care sa satisfaca pana si pe cei mai pretentiosi turisti. Orasul in sine reprezinta o adevarata atractie, fiind ticsit cu case albe, specifice, stradute inguste, taverne la fiecare pas, restaurante, iar ocazional rasare cate o biserica ce se impune pe cerul albastru.

Manastirea Evagelistria

Aceasta este amplasata la doar 5 km distanta de orasul Skiathos si a fost fondata de catre doi calugari, Nifon si Gregorios Hatzistamatis. Aceasta manastire a jucat un rol important in timpul revolutiei grecesti intrucat aici erau gazduiti luptatorii si refugiatii, oferind totodata si suport economic. Astazi, aceasta adaposteste un muzeu cu haine vechi, icoane bizantine, carti rare si manuscrise din secolul al 17-lea.

Castelul Medieval

Localizat in Lalaria, castelul este inconjurat de o stanca ascutita, iar in secolul al 16-lea reprezenta cel mai important oras medieval din regiune. Astazi se pot observa ramasitele a cateva dintre biserici, precum si a cladirilor anterioare, iar alaturii de peretii impenetrabili se atesta trecutul glorios al locului.

Manastirea Panagia

Situata la 13 km distanta de orasul Skiathos si la mai putin de 2 km de plaja Aselinos, una dintre cele mai populare din zona, manastirea, reprezinta, poate cel mai sacru loc din Skiathos, intrucat pe locul unde aceasta a fost ridicata, in anul 1650 s-a gasit o imagine a Sfintei Maria.

Cu alte cuvinte, oricine alege o oferta last minute in Skiathos, cu siguranta, nu va fi dezamagit de activitatile disponibile, insa nici de preturi, care sunt mai accesibile ca niciodata, motiv pentru care orice concediu va reprezenta o adevarata placere si o experienta de neuitat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu