luni, 30 mai 2016

Cat de bune sunt instalatiile GPL?

Acestea sunt foarte des intalnite in ziua de azi, in special in randul taximetristilor, intrucat pretul benzinei se afla intr-o crestere continua. Astfel, toata lumea cauta solutii sa cheltuiasca cat mai putin pe combustibil, iar cea mai avantajoasa oferta pare sa fie cea cu privire la instalatiile GPL. In primul rand acestea sunt mult mai sigure ca in trecut, mai performante si asigura o durata de viata mai mare, chiar influentand si buna functionare a motorului. Astazi aceste sisteme sunt instalate in mod corespunzator in toate service-urile dedicate si nu exista riscuri de explozie.

Cat de mari sunt economiile?


Costul unei asemenea instalatii variaza in functie de marca, modelul, motorul si anul fabricatiei al autoturismului pe care se doreste instalarea, tariful mediu de 2.500 de lei. Soferii ajung sa economiseasca 50% din pretul carburantului, iar investitia este recuperata, de regula, intr-un an sau in primii 10.000 de km. Cu alte cuvinte, este usor de inteles de ce oamenii tind sa opteze pentru aceasta solutie.
Cu toate acestea, cel mai mare dezavantaj este considerat a fi faptul ca aceste instalatii ocupa o parte importanta a portbagajului. Din acest motiv au fost si interzise la aeroporturile din capitala taxiurile care functioneaza pe GPL, deoarece pasagerii nu au loc suficient pentru bagaje. De asemenea, GPL-ul scade pana la 5% din puterea motorului, insa acest procent este nesemnificativ pentru majoritatea soferilor. 

Prietenos cu mediul inconjurator

Instalatiile GPL emit mai putine noxe decat motoarele obisnuite pe benzina sau Diesel, motiv pentru care sunt foarte populare in tarile mai dezvoltate ale Uniunii Europene. In plus, costul gazului petrolier lichefiat este la jumatate de pret fata de celelalte doua tipuri de combustibil, astfel ca se fac economii semnificative si din punct de vedere economic, insa si mediul este mult mai protejat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu